Cardio-respiratoire revalidatie

Binnen ons team zijn wij gespecialiseerd in cardiorespiratoire revalidatie. We vinden het essentieel om samen, met respect en luisterend naar uw behoeften, uw traject te starten. Hiervoor bieden we individuele sessies aan of in kleine groepen van maximaal 3 patiënten. Tijdens deze sessies zullen we met u een progressief trainingsprogramma opstellen. We zullen de oefeningen en de verschillende progressieparameters uitleggen, zodat u ook thuis uw revalidatie kunt voortzetten. Om u altijd de best mogelijke zorg te bieden, trainen we onszelf voortdurend en geven we via onze regelmatige bijeenkomsten nieuwe ontwikkelingen door aan alle collega’s in ons team. Dit zijn de belangrijkste trainingen die we de afgelopen jaren hebben gevolgd:

Ergospirometrie opleiding, Erasme
Opleiding lichamelijke revalidatie, Erasme
Pilates-training, HE Vinci
Bewijsbasis praktijk en longrevalidatie, Erasme
KINESPORT Expert Training (Kinésport 2020-2021)

Wij helpen u graag zo goed mogelijk en heten u alvast van harte welkom.

Ons team

Joffrey Veyssières

0474 60 92 28

Justine Eechaute

0475 93 30 61

Roxane de Maurissens

0477 06 95 60

Anne Catherine Chapelle

0484 30 47 91

Céline Van Steenweghen

0456 04 38 24

CONDITIONERING

We hebben verschillende programma’s om ons te helpen veilig vooruitgang te boeken. Enerzijds kunnen we samen met u een duur revalidatieprogramma opstellen.

Dit programma bestaat uit fysieke activeringsoefeningen (fietsen, wandelen, hardlopen, enz.) Van minimaal 10 minuten, uitgevoerd met behoud van een stabiele hartslag (tussen 60 en 80% van HFmax). Aan de andere kant hebben we een revalidatieprogramma voor intervaltrainingen. Dit programma zal bestaan ​​uit fysieke activeringsoefeningen (fietsen, wandelen, hardlopen, enz.), afwisselend met korte fasen van intensieve oefeningen (HR van werk> 80% HRmax) en fasen van actief herstel (terugkeer naar een HR van werk <70% HRmax. ). We kunnen u ook een 3e revalidatieprogramma aanbieden, dit is een intervaltraining met hoge intensiteit. Dit programma bestaat uit fysieke activeringsoefeningen (fietsen, wandelen, hardlopen, enz.), afgewisselend met kortere fasen van intensief werk (HR van werk> 90% HRmax) en fasen van actief herstel (terugkeer naar HR-werktemperatuur <70% HRmax). ). De gunstige effecten van een goede conditionering training zijn talrijk: een toename van de cardiorespiratoire functie en spiermassa, een verbetering van de algemene mobiliteit en van de kwaliteit van leven, welzijn en eigenwaarde en een betere aanpassing aan de inspanning.

Spierversterking:
Wetenschappelijke studies hebben al jaren het voordeel aangetoond van het combineren van conditionering met spieropbouw, omdat de verkregen vooruitgang beter en duurzamer is. Oefeningen met afwisselend spierversterking van de onderste ledematen, bovenste ledematen en rompstabilisatoren zullen uw revalidatiesessies accentueren.

© Centre Allia. Tout droits réservés